Tilat eläväksi Kukkapiin avulla

 

Vihersisustusprojekti lähtee yleensä liikkeelle sopivan ammattilaisen kontaktoinnista. Vaikka osaamista näkemystä voi olla omastakin takaa, on toimivan lopputuloksen kannalta hyvä ainakin keskustella asiantuntijan kanssa. Vihersisustamisen ammattilainen tuntee eri lajikkeiden vaatimukset esimerkiksi valontarpeen, sijoituspaikan, lämpötilojen, kasvatusalustan ja kastelutarpeen sekä sen suhteen, mitkä lajikkeet viihtyvät yhdessä ja mitä ei saa asettaa lähekkäin. Kun nämä seikat kartoitetaan ennen kasvien hankintaa, varmistetaan kasvien hyvinvointi ja hyvät kasvumahdollisuudet. Kukkapii tarjoaa apua vihersisustusprojektin eri vaiheissa.

1. Kartoituskäynti

Vihersisustusprojekti alkaa Kukkapiin puutarhurin ilmaisella kartoituskäynnillä. Käynnin aikana kartoitetaan tilat, valaistus, asiakkaan toiveet ja tarpeet sekä käytettävissä oleva budjetti. Käynnin perusteella Kukkapiin asiantuntija tekee ehdotuksen käytettävistä kasveista ja niiden sijoittelusta sekä kustannusarvion. Halutessaan asiakas saa osallistua suunnitteluprosessiin juuri sen verran kuin oma aika ja innostus antavat myöden.

Suunnitelmaan mukana tulee myös ehdotus käytettävistä ruukuista. Huolellisesti valittujen ruukkujen avulla vihersisustus saadaan mukautumaan esimerkiksi yritysilmeeseen, tilaan ja väritykseen. Myös asiakkaan omia, jo olemassa olevia ruukkuja voidaan käyttää.

2. Vihersisustuksen toimitus

Kun suunnitelma on valmis ja hyväksytty, valitut viherkasvit tilataan ja toimitetaan Lahden ja Päijät-Hämeen alueella asiakkaan tiloihin yleensä valmiiksi ruukkuihin istutettuina. Toimituskäynnin yhteydessä kasvit hoito-ohjeineen käydään läpi asiakkaan kanssa.

Kasvit viihtyvät ryhmissä ja paras lopputulos niin hyvinvoinnin kuin sisustuksenkin kannalta syntyy isojen ja rehevien kasviryhmien avulla. Kasveja ei kuitenkaan saa sijoittaa liian tiheästi, jotta varmistetaan valon ja kasvutilan riittävyys.

3. Kasvuunlähtötakuu

Kukkapii antaa vihersisustuksille kasvuunlähtötakuun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puutarhurit käyvät kahden kuukauden ajan kastelemassa ja hoitamassa istutuksia ja varmistavat, että kasvien hoito onnistuu myös jatkossa. Tarvittaessa huonokuntoiset kasvit vaihdetaan huoltokäyntien yhteydessä.

4. Vuositarkastus

Vihersisustusasiakkaille on tarjolla vuositarkastus, jonka myötä viherkasvit huolletaan, kasveille vaihdetaan mullat ja ne lannoitetaan. Samalla tarkistetaan, ettei kasveissa ole kasvitauteja tai –tuholaisia.